Η αίτηση (petition) είναι εδώ. Ας την υπογράψουμε και ας την διαδώσουμε.
Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έπαιξε κομβικό ρόλο στην ουσιαστική εμπλοκή του βουλευτή του Καναδά James Karygiannis (Δημήτρη Καρύγιαννη) στο θέμα των μεταλλείων χρυσού.
Πριν από 15 ημέρες ο κ. Καρύγιαννης, ως ένας από τα μέλη της «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» (ΠαΔΕΕ) συμμετείχε στον “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ που διοργάνωσε προς τιμήν τους το «ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ” του Α.Π.Θ (http://www.auth.gr/news/press/16130).
Μέλη της ΠαΔΕΕ είναι βουλευτές και γερουσιαστές Ελληνικής καταγωγής στα κοινοβούλια όλων των χωρών του κόσμου. Το πρόγραμμα του “Πολιτιστικού περιπάτου” περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στoν αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ, γενέτειρας τουΑριστοτέλη, όπου, εκτός από την γνωριμία με αυτό το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της ΠαΔΕΕ και στον κ. Καρύγιαννη,να ενημερωθούν από εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα των μεταλλείων χρυσού.
Ο κ. James Karygiannis υποσχέθηκε, ότι με την επιστροφή του στον Καναδά θα εξετάσει υπεύθυνα το θέμα και, εφόσον διαπιστώσει ότι υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για την καταστροφή του περιβάλλοντος, θα το φέρει στην ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά, όπερ και έπραξε (http://karygiannis.net/eldorado).
Στο πλαίσιο, λοιπόν, του “Πολιτιστικού περιπάτου” την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση τουοποίου είχε το “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών” καθώς και στο πλαίσιο της συνάντησης των μελών της ΠαΔΕΕ με τους Πρυτάνεις και τη Σύγκλητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συζητήθηκαν θέματα σημαντικά που αφορούν, όχι μόνον τις δυνατότητες συνεργασίας με Πανεπιστήμια και φορείς των χωρών στα Κοινοβούλια των οποίων κατέχει σημαντικές θέσεις η ομογένεια, αλλά και θέματα ιδιαίτερα κρίσιμα, όπως αυτό των μεταλλείων χρυσού, που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία.
Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ότι η πρωτοβουλία αυτή, μεταξύ όλων των άλλων, συνέβαλε στο να αναδειχθεί διεθνώς το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Χαλκιδικής.
Συνημμένα:
Αρχείο
Ετικέτες: Νέα