Αρχική

Ελληνικά

8η Διάλεξη του ΚΥΚΛΟΥ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ". Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου: Πώς βλέπει ο Αριστοτέλης τη φύση: Αριστοτελική φιλοσοφία και σύγχρονη επιστήμη, 23 Ιανουαρίου 2019, 19:00-21:00 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΦΕΝΔΟΝΗ-ΜΕΝΤΖΟΥ:

ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΗ ΦΥΣΗ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

7η Διάλεξη του ΚΥΚΛΟΥ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ". Τερέζα Πεντζοπούλου-Βαλαλά: Μεταφυσική και Θεολογία στον Αριστοτέλη, 16 Ιανουαρίου 2019, 19:00-21:00 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

ΤΕΡΕΖΑ ΠΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΛΑΛΑ:

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

 

6η Διάλεξη του ΚΥΚΛΟΥ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ". Μυρτώ Δραγώνα-Μονάχου: Η Ιατρική στο έργο του Αριστοτέλη και η σύγχρονη Βιοηθική, 19 Δεκεμβρίου 2018, 19:00-21:00 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

ΜΥΡΤΩ ΔΡΑΓΩΝΑ-ΜΟΝΑΧΟΥ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΗΘΙΚΗ

 

Την εκδήλωση θα κοσμήσει 

Η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης

με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο

 

Διοργάνωση:

Παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή, Θεοδόσιου Π. Τάσιου, με τίτλο "Ξανά ο Αριστοτέλης", 15 Νοεμβρίου 2018, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 έγινε η παρουσίαση του πρόσφατου βιβλίου του Θεοδόσιου Π. Τάσιου, με τον τίτλο Ξανά ο Αριστοτέλης; (Αθήνα: ΑΤΩΝ, 2018) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Για το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησαν η Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ., καθώς και ο Γεώργιος Ζωγραφίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. Όπως τόνισε η Καθηγήτρια κ.

5η Διάλεξη του ΚΥΚΛΟΥ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ". Βασίλης Κάλφας: Ο Κόσμος του Αριστοτέλη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 19:00-21:00 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΦΑΣ:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ο.Μ.Μ.Θ. - ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ. - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Π.Θ.

Ο Αριστοτέλης σήμερα
Πρώτος κύκλος διαλέξεων για τον Μακεδόνα φιλόσοφο

Συντονίστρια της ενότητας:
Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου
Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, Α.Π.Θ.

 

4η Διάλεξη του ΚΥΚΛΟΥ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ". Θεοδόσιος Τάσιος: Η Μετεωρολογία στα Μετεωρολογικά του Αριστοτέλη, 27 Νοεμβρίου 2018, 19:00-21:00 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΤΑΣΙΟΣ:

Η ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ο.Μ.Μ.Θ. - ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ. - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Π.Θ.

Ο Αριστοτέλης σήμερα
Πρώτος κύκλος διαλέξεων για τον Μακεδόνα φιλόσοφο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στο “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών” του Α.Π.Θ., 5 Νοεμβρίου 2018

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 επισκέφθηκε το “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών” του Α.Π.Θ. (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, αποτελούμενη από τον Καθηγητή Min Wifang, Διευθυντή του «Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και τον Dr. JGuo Congbin, Υποδιευθυντή του ίδιου Ινστιτούτου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Καθηγητής Min Wifangκαι ο Dr.

3η Διάλεξη του ΚΥΚΛΟΥ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ". Γιώργος Κοντογιώργης: Ο Αριστοτέλης, η δημοκρατία και οι μεθερμηνείες της νεοτερικότητας, 14 Νοεμβρίου 2018, 19:00-21:00 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ:

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο.Μ.Μ.Θ. - ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ. - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Π.Θ.

Επίσκεψη του παγκοσμίου φήμης οικονομολόγου Jeffrey D. Sachs στο «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ., 25 Οκτωβρίου 2018

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκε το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», ΑΠΘ, και είχε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΔΙΚΑΜ, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Jeffrey D. Sachs.

2η Διάλεξη του ΚΥΚΛΟΥ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ". Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης: Προοπτικές αναβάθμισης της ηθικής του Αριστοτέλη στη σύγχρονη Παγκοσμιοποίηση, 31 Οκτωβρίου 2018, 19:00-21:00 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΑΡΙΤΣΗΣ:

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Ο.Μ.Μ.Θ. - ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ. - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Π.Θ.

Ο Αριστοτέλης σήμερα
Πρώτος κύκλος διαλέξεων για τον Μακεδόνα φιλόσοφο