Συναντήσεις

Ελληνικά

Διαδικτυακή "κοπή Βασιλόπιτας" του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών Α.Π.Θ., 29 Ιανουαρίου 2021

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή κοπή Βασιλόπιτας του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, Α.Π.Θ, στην οποία συμμετείχαν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλη και Επίτιμα Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου, και Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΔΙΚΑΜ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ WEB TV.

 Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, έγινε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ της Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμης Καθηγήτριας Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Προέδρου του ΔΙ.Κ.Α.Μ. ΑΠΘ, και του Ζαχαρία Σκούρα, Καθηγητή Γενετικής και Γ.

Η Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τόμο των Πρακτικών του Παγκοσμίου Συνεδρίου για τα 2400 Χρόνια του Αριστοτέλη, 27 Οκτωβρίου 2019

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, δέχθηκε σε συνάντηση την Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ (ΔΙΚΑΜ), Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, και τα Μέλη του ΔΣ, Γιάννη Σειραδάκη, Αντιπρόεδρο, Ομότιμο Καθηγητή Αστροφυσικής, Ζαχαρία Σκούρα, Γ.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ

Εταίρος της σύμπραξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής γίνεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την υλοποίηση του οραματικού έργου δημιουργίας “Διεθνούς Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης”.

Ο Αριστοτέλης και το οικονομικό μοντέλο του Jeffrey D. Sachs

Tην Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο ΚΕΔΕΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιστημονική συνάντηση με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο Jeffrey D. Sachs. O Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia Jeffrey Sachs παρουσίασε την πρότασή του για τη διαμόρφωση ενός οικονομικού μοντέλου βασισμένου στις αρχές της Αριστοτελικής ηθικής φιλοσοφίας και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και διατύπωση προτάσεων.

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με μέλη του Δ.Σ. του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ και της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου για το «Διεθνές Πνευματικό Κέντρο Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης»

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» συμβάλλει στην ίδρυση του «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης»

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Συγκλήτου του ΑΠΘ, με θέμα την παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου για την ίδρυση του «Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων: Ο Αριστοτέλης», που έχει ως στόχο του τη μελέτη και διεθνή προβολή του έργου του Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη, καθώς και την ανάδειξη των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων της περιοχής του Δήμου Αριστοτέλη.

Δεκαπενταμελής ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου επισκέπτεται το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ., 29 Ιανουαρίου 2019

Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών,” (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) του Α.Π.Θ., δεκαπενταμελούς ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Η ομάδα αποτελούνταν από τονΚαθηγητή της Αρχαίας και Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας, Wu Tianyue, τον Καθηγητή Ταοϊσμού, Wang Zongyu, την Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Ji Jianzhong, και την Διδάκτορα Ιστορίας του Ανθρώπινου Πνεύματος, Hui Hui, καθώς και από ένδεκαφοιτητές του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στο “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών” του Α.Π.Θ., 5 Νοεμβρίου 2018

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 επισκέφθηκε το “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών” του Α.Π.Θ. (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, αποτελούμενη από τον Καθηγητή Min Wifang, Διευθυντή του «Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και τον Dr. JGuo Congbin, Υποδιευθυντή του ίδιου Ινστιτούτου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Καθηγητής Min Wifangκαι ο Dr.

Επίσκεψη του παγκοσμίου φήμης οικονομολόγου Jeffrey D. Sachs στο «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ., 25 Οκτωβρίου 2018

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκε το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», ΑΠΘ, και είχε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΔΙΚΑΜ, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Jeffrey D. Sachs.