Νέα

Ελληνικά

«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2400 ΧΡΟΝΙΑ»: Δίγλωσση ηλεκτρονική έκδοση της παρουσίασης των δύο Αριστοτελικών τόμων που προέκυψαν από το Παγκόσμιο Συνέδριο το 2016 στο Μουσείο Ακροπόλεως

Ετικέτες: 

10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΜ - Ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου για τα 10 χρόνια δράσης του ΔΙΚΑΜ

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, (ΔΙ.Κ.Α.Μ.), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε εφέτος δέκα χρόνια δράσης. Iδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011, με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, για τη μελέτη και προβολή σε παγκόσμια κλίμακα του έργου του Μακεδόνα Φιλοσόφου Αριστοτέλη.

Ετικέτες: 

Εναρκτήρια ομιλία της Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου στο Διεθνές Ρινολογικό Συνέδριο (ERS 2021 CONGRESS), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – 26 Σεπτεμβρίου 2021

ARISTOTLE THE PHILOSOPHER WHO SET THE FOUNDATIONS OF SCIENCE-CONTEMPORARY PERSPECTIVES ON HIS THOUGHT

ΜΝΗΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΜ

Στις 18 Μαϊου του 2010, το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος της Φιλοσοφίας στον Ακαδημαϊκό Ε.

Ετικέτες: 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ» ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, στις 3 Μαΐου 2021, το Διαδικτυακό Επιστημονικό Συμπόσιο «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ», το οποίο διοργανώθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ, για να τιμήσει τη μνήμη του Γιάννη Hugh Σειραδάκη, Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ, διαπρεπούς επιστήμονα-ερευνητή, στον χώρο της Αστροφυσικής, και εξαίρετου δασκάλου.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ" ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ, 20 Μαΐου 2021

«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΙΑΝΝΗ HUGH ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ

Διαδικτυακή "κοπή Βασιλόπιτας" του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών Α.Π.Θ., 29 Ιανουαρίου 2021

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή κοπή Βασιλόπιτας του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, Α.Π.Θ, στην οποία συμμετείχαν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Μέλη και Επίτιμα Μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου, και Επιστημονικοί Συνεργάτες του ΔΙΚΑΜ. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης.

ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ – ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ WEB TV.

 Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, έγινε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ της Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμης Καθηγήτριας Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Προέδρου του ΔΙ.Κ.Α.Μ. ΑΠΘ, και του Ζαχαρία Σκούρα, Καθηγητή Γενετικής και Γ.

Παρουσίαση στο facebook του ΔΙΚΑΜ διαλέξεων του A΄ «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη»

Παρουσίαση στο facebook του ΔΙΚΑΜ διαλέξεων του A΄ «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Δεκεμβρίου 2012 – Ιουνίου 2013. 

Στο Colloquium συμμετείχαν διακεκριμένοι Αριστοτελιστές από το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ την Ολλανδία και την Ελλάδα. Οι διαλέξεις με τη σειρά που παρουσιάζονται είναι οι εξής: 

20-8-20
Διάλεξη του Θεοδόσιου Τάσιου, με θέμα: «Μια εναλλακτική ανάλυση της Αριστοτελικής μεσότητος».

Ετικέτες: 

Παρουσίαση στο facebook του ΔΙΚΑΜ Σειράς Διαλέξεων, του Α΄ Κύκλου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ»

Παρουσίαση στο facebook του ΔΙΚΑΜ Σειράς Διαλέξεων, του Α΄ Κύκλου «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο διάστημα Οκτωβρίου 2018 – Ιανουαρίου 2019. Oι διαλέξεις με τη σειρά που παρουσιάσθηκαν στο facebook είναι οι εξής:

Ετικέτες: