Επίσκεψη του παγκοσμίου φήμης οικονομολόγου Jeffrey D. Sachs στο «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ., 25 Οκτωβρίου 2018

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκε το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», ΑΠΘ, και είχε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΔΙΚΑΜ, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Jeffrey D. Sachs. Ο Καθηγητής Jeffrey Sachs, ο οποίος είχε αναγορευθεί μία ημέρα νωρίτερα επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, μίλησε στο πλαίσιο της Τελετής Επιτιμοποίησής του με θέμα “Why we Need a New Aristotelian Economics.” Προέβαλε έτσι με μία εμπνευσμένη ομιλία την τεράστια σημασία και επικαιρότητα του Αριστοτελικού έργου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν προέρχεται από έναν παγκοσμίου φήμης οικονομολόγο, ηγετική μορφή του κινήματος της βιώσιμης ανάπτυξης, ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, τιμημένο με το Βραβείο Blue Planet του 2015, συγγραφέα και αρθρογράφο, του οποίου οι συνεργασίες στον Τύπο εμφανίζονται σε περισσότερες από 100 χώρες, και πολλά άλλα.

Ο Καθηγητής Jeffley Sachs εξέφρασε στα Μέλη του ΔΣ του ΔΙΚΑΜ την εκτίμησή του για το έργο που επιτελούν και την επιθυμία του να στηρίξει τις προσπάθειες του “Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών” και να συμβάλει στην προβολή του στο εξωτερικό. Παράλληλα τόνισε ότι θέλει να συμβάλει στις προσπάθειες, μέσα από την συνεργασία του Αριστοστελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του “Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών” από τη μια μεριά, και του Δήμου “Αριστοτέλη” από την άλλη, για την ανάδειξη των αρχαίων Σταγείρων, γενέτειρας του Αριστοτέλη, και του αρχαιολογικού χώρου, τον οποίο επισκέφθηκε στις 26 Οκτωβρίου και έμεινε κατενθουσιασμένος.