Ομιλία της Προέδρου του "Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών Α.Π.Θ.", Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : «Αστυνομία και Αριστοτελική φιλοσοφία». Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2016, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, 19.00 - 21.00

Ομιλία της Προέδρου του "Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών Α.Π.Θ.", Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου στην Επιστημονική Ημερίδα «Αστυνομία και Αριστοτελική φιλοσοφία» με θέμα "Αριστοτέλης και Δημοκρατία". Την Ημερίδα διοργανώνει η "Διεθνής Ένωση Αστυνομικών"-Ελληνικό Εθνικό Τμήμα.
 
Αστυνομία και Αριστοτελική Φιλοσοφία
Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», ΑΠΘ προσκλήθηκε και συμμετείχε στην τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 18η Οκτωβρίου 2016 στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Πρόκειται για μία καινοτόμο εκδήλωση, εφόσον είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Αστυνομία, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα φιλοσοφικό, και δη με στόχο να τιμήσει τον Μεγάλο Μακεδόνα φιλόσοφο Αριστοτέλη. Στην διοργάνωση συμμετείχαν επίσης το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.).
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ιωάννης, Καραπατάκης.
Η Πρόεδρος του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ., Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία, με θέμα, «Αριστοτέλης και Δημοκρατία». Στη συνέχεια μίλησαν ο πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και Επίτιμο Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών», Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Γιώργος Κοντογιώργης, με θέμα, «Αριστοτέλους «Πολιτικά» η έννοια της πόλης κράτους και η αστυνόμευση στην αρχαιότητα», καθώς και ο Καθηγητής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, Διδάκτωρ Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Παναγιώτης Δαμάσκος με θέμα, «Σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και η αστυνόμευση σήμερα». Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Αναπληρωτής καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) Κωνσταντίνος Γρίβας.