"Αριστοτέλης ο Πανεπιστήμων Φιλόσοφος" - Επιστημονική Ημερίδα ΔΙΚΑΜ, ΑΠΘ & Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων Ανατολικής Θεσ/νίκης, 6 Απριλίου 2016

 
Tο Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρες 18:30-21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ (Δελμούζου 1 & Αγίας Σοφίας 51), επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Αριστοτέλης ο πανεπιστήμων φιλόσοφος».
 
Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη της σειράς εκδηλώσεων του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ που θα πραγματοποιηθούν ως προπομποί του Παγκοσμίου Συνεδρίου «Αριστοτέλης 2400 Χρόνια», η ανάληψη της διοργάνωσης του οποίου πριν από τρία χρόνια αποτέλεσε τη βάση της πρωτοβουλίας του ΔΙΚΑΜ για την πρόταση ανακήρυξης από την UNESCO του «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη».
 

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει το μοναδικό σε μέγεθος και επιρροή στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος Αριστοτελικό έργο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα, το Συνέδριο διοργανώνει εκδηλώσεις που στοχεύουν στη διαχρονική σύνδεση του Αριστοτελικού έργου με τη σύγχρονη πραγματικότητα και ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και σε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μία γνωριμία με το έργο του Μακεδόνα φιλοσόφου.
 
Το Παγκόσμιο Συνέδριο «Αριστοτέλης 2400 χρόνια» θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 28 Μαϊου του 2016 στη Θεσσαλονίκη, στα αρχαία Στάγειρα και στην αρχαία Μίεζα.