Ομιλία για τον Αριστοτέλη του Καθηγητή Γενετικής του ΑΠΘ και Γ. Γραμματέα του ΔΙΚΑΜ, κ. Ζαχαρία Σκούρα, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, 22 Απριλίου 2015

 
Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 έως 20:30 μ.μ. στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο Γαία, Αθήνα, ο Καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ και Γ. Γραμματέας του ΔΙΚΑΜ, κ.  Ζαχαρίας Σκούρας μίλησε με θέμα “Οι αντιλήψεις του Αριστοτέλη για τη ζωή”.
 
Η ομιλία αφορούσε τις επιρροές που δέχτηκε ο Φιλόσοφος, τη θεωρία του για την ύλη και την εντελέχεια, την πολυδιάστατη έννοια της ζωής, την αρχή και την κατάταξη των όντων, αλλά και τη συγγένεια της αριστοτελικής με τη σύγχρονη βιολογική θεωρία, το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Παγκόσμιο συνέδριο για τον Αριστοτέλη που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 2016, και την παρουσία του Σταγειρίτη στην Ελλάδα γενικότερα.
 
Η ομιλία απευθυνόταν στο ευρύ κοινό και η είσοδος ήταν ελεύθερη.
 
Βιογραφικό 
O Καθηγητής κ. Ζαχαρίας Σκούρας διδάσκει το μάθημα της Γενετικής στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου από το 1984, έχει συμπληρώσει τις σπουδές του σε ονομαστά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα στη Γερμανία και τη Σουηδία.

Η επιστημονική, συγγραφική, διδακτική, καθοδηγητική, διοικητική και οργανωτική δράση του είναι στα τριάντα και παραπάνω χρόνια της ακαδημαϊκής παρουσίας του εντυπωσιακή τόσο σε έκταση, όσο και σε ποιότητα και είναι για μας αξιοπρόσεκτο και σημαντικό ότι στα ενδιαφέροντα, στη διδασκαλία και στα δημοσιεύματά του, ο κ. Σκούρας, συνδυάζει, όπως κάποτε και ο Αριστοτέλης, τη βιολογία με τον φιλοσοφικό στοχασμό.
 
Για να παρακολουθήσετε την ομιλία πατήστε εδώ.

Ετικέτες: