Επίσκεψη του Προέδρου της "Παγκόσμιας Δια-Κοινοβουλευτικής Ενώσεως Ελληνισμού"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», Α.Π.Θ. ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟ

 
O Πρόεδρος της «Παγκόσμιας Δια-κοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού” (Πα.Δ.Ε.Ε., World Hellenic Inter-parliamentary Association, W.H.I.A) κύριος Γιάννης Πανταζόπουλος, ομογενής Βουλευτής της Αυστραλίας, επισκέφθηκε το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» του Α.Π.Θ. (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) και ενημερώθηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τις δραστηριότητες του Κέντρου, για τους στόχους και τους σκοπούς του. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν μαζί με την Πρόεδρο του ΔΙΚΑΜ, Καθηγήτρια κ. Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, και τα μέλη του Δ.Σ., Καθηγητές κ. Ιωάννη Σειραδάκη και κ. Σταύρο Αυγολούπη τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Γιάννη Μυλόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για τις προοπτικές συνεργασίας.
Η Πα.Δ.Ε.Ε. είναι Σωματείο που αποτελείται από μέλη Κοινοβουλίων και γερουσιαστές Ελληνικής καταγωγής σε όλες τις χώρες της υφηλίου εκτός της Ελλάδας και της Κύπρου. Σκοπός της Ενώσεως είναι η οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών προέλευσης των μελών της, η προβολή του Ελληνικού πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, η προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο επαναπατρισμός των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και η υποστήριξη του Ελληνισμού της Διασποράς.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, αφού ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Πανταζόπουλο για την τιμή που έκανε να επισκεφθεί το Κέντρο, απηύθυναν πρόσκληση στα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. να συμμετάσχουν στον «Πολιτιστικό περίπατο στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που θα διοργανώσει προς τιμήν τους το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικων Μελετών» τον Ιούλιο του 2013 με την ευκαιρία της 9ης Γενικής Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1-4 Ιουλίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσκεψη στα Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, καθώς και στη Μίεζα, στον τόπο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μ. Αλέξανδρο. Ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση με χαρά, και τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η δημιουργία του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» για την προβολή σε παγκόσμια κλίμακα του μεγάλου Μακεδόνα φιλοσόφου, ο οποίος αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς όλου του κόσμου. Εξέφρασε, τέλος, την πρόθεση της «Παγκόσμιας Δια-κοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού» να στηρίξει την προσπάθεια διάδοσης του Αριστοτελικού πνεύματος με την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του ΔΙ.Κ.Α.Μ. και των Πανεπιστημίων και πολιτιστικών οργανώσεων των χωρών προέλευσης των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε.

Επίσκεψη του Προέδρου της "Παγκόσμιας Δια-Κοινοβουλευτικής Ενώσεως Ελληνισμού"
Επίσκεψη του Προέδρου της "Παγκόσμιας Δια-Κοινοβουλευτικής Ενώσεως Ελληνισμού"