Επίσημη Έναρξη Λειτουργίας του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του Α.Π.Θ.

Παρακολουθήστε τo μαγνητοσκοπημένo βίντεο της εκδήλωσης της Επίσημης Έναρξης Λειτουργίας του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» του Α.Π.Θ.
 
Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
 
Στόχος του Κέντρου είναι η δι-επιστημονικού χαρακτήρα μελέτη και προβολή σε διεθνή κλίμακα του Αριστοτελικού έργου, σε χώρους που εκτείνονται όχι μόνον στους παραδοσιακούς κλάδους της φιλοσοφίας, αλλά και σε τομείς που σχετίζονται µε ένα πλήθος επιστημονικών πεδίων, όπως αυτά των ανθρωπιστικών σπουδών, των νομικών/πολιτικών επιστημών, των φυσικών και μαθηματικών επιστημών, της βιολογίας, των επιστημών υγείας και των τεχνολογικών επιστημών. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και τον καινοτόμο χαρακτήρα του Κέντρου, καθιστώντας το μοναδικό στο είδος του, διεθνώς.
 
Φιλοδοξία του Κέντρου είναι να καταστεί το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για τους Αριστοτελιστές παγκοσμίως. Και αυτό, όχι μόνον διότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Στάγειρα, γενέτειρα του Μακεδόνα φιλοσόφου, και από τη Μίεζα, τόπο διδασκαλίας του, µε μαθητή του τον Αλέξανδρο, αλλά κυρίως, διότι ο Αριστοτέλης, είναι ο οικουμενικός φιλόσοφος, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και, ταυτόχρονα, της κληρονομιάς όλου του πολιτισμένου κόσμου.
 
Σκοπός του Κέντρου είναι να αναδείξει την οικουμενικότητα, τη διαχρονικότητα και την επικαιρότητα του στοχασμού του, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην εμβάθυνση και κατανόηση εννοιών, ιδεών και προβλημάτων του σύγχρονου πολιτισμού σε οικουμενική κλίμακα.
 
Χώρος: Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
Διοργάνωση: Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών
Επικοινωνία: κα Σφενδόνη
Τηλέφωνο: 2310 997325

Ετικέτες: