“Διεθνές Colloquium για τον Αριστοτέλη”, Δεκέμβριος 2012 – Ιούνιος 2013

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» διοργανώνει για το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 «Διεθνές Colloquium για τον Αριστοτέλη» με ομιλητές ειδικούς Αριστοτελιστές από την Αγγλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τις Η.Π.Α και την Ελλάδα.
Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Θα αναλυθούν θέματα που ανήκουν στον χώρο της Ηθικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Φυσικής, της Ψυχολογίας, της Βιολογίας, της Οικονομίας με ειδικότερες αναφορές σε ζητήματα, όπως η σχέση φυσικής και μεταφυσικής, ιατρικής και ηθικής στο Αριστοτελικό έργο. Θα γίνουν ακόμη αναλύσεις της Αριστοτελικής θεωρίας της μεσότητος, του «πνεύματος», της αισθητηριακής αντίληψης και σκέψης, του νου, της επιστήμης, της βιολογικής προσαρμογής και του περιβάλλοντος,  της λειτουργικής ανατομίας, της οικονομίας.
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και ώρες 19.00 με 21.00, στο Αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Καθηγητής Θεοδόσιος Τάσιος, με θέμα: «Μια εναλλακτική ανάγνωση της Αριστοτελικής μεσότητος». Θα ακολουθήσει η αναγόρευση του Καθηγητή Θεοδόσιου Τάσιου σε Επίτιμο Μέλος του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών». Τον τιμώμενο θα προλογίσει η Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ, Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.
Πρόγραμμα Διεθνούς Colloquium
Πιστοποίηση Παρακολούθησης του Colloquium
Δήλωση Παρακολούθησης (ηλεκτρονικήέντυπη)
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ COLLOQUIUM:
Δρ Χριστίνα Παπαχρήστου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Α.Π.Θ.
Δρ Χρήστος Πεχλιβανίδης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Α.Π.Θ.
Δήμητρα Μπαλλά, Υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Α.Π.Θ.
Τάσος Ζήσης, Υποψήφιος διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Α.Π.Θ.
Μαρία Κεχαγιά, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Φιλοσοφίας, Α.Π.Θ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: τηλ.: +30-2310-996803, 997198 • e-mail: dikam@auth.gr

 

Ετικέτες: 
Αφίσα Διεθνές Colloquium