Εναρκτήρια ομιλία της Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου στο Διεθνές Ρινολογικό Συνέδριο (ERS 2021 CONGRESS), Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – 26 Σεπτεμβρίου 2021

ARISTOTLE THE PHILOSOPHER WHO SET THE FOUNDATIONS OF SCIENCE-CONTEMPORARY PERSPECTIVES ON HIS THOUGHT

Εναρκτήρια Ομιλία της Ομότιμης Καθηγήτριας Δήμητρας Σφενδόνη-Μέντζου στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ρινολογικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Εταιρείας Αλλεργικών και Φλεγμονωδών Νοσημάτων Ρινός, 202, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 26 Σεπτεμβρίου, 2021.
https://ers-isian2021.com/events/opening-ceremony/

Το Συνέδριο αυτό της Παγκόσμιας Ρινολογικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Εταιρείας Αλλεργικών και Φλεγμονωδών Νοσημάτων Ρινός, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την Προεδρία του Καθηγητή ΩΡΛ του Α.Π.Θ., Ιωάννη Κωνσταντινίδη, Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ρινολογικής Εταιρείας και της Πανελλήνιας Εταιρίας ΩΡΛ Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου. Ο αριθμός των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν δια ζώσης στο Συνέδριο ανήλθε στους 1500 και μέσω διαδικτύου στους 1000. Οι εργασίες του ιδιαίτερα επιτυχημένου Συνεδρίου ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι ένα επιστημονικό Συνέδριο αυτού του επιπέδου, με τη συμμετοχή όλων των Ρινολογικών Εταιρειών του κόσμου, επέλεξε ως εναρκτήρια ομιλία στην επίσημη Τελετή Έναρξης ένα θέμα για τη σχέση του Αριστοτέλη με την επιστημονική σκέψη και την επικαιρότητα του Αριστοτελικού έργου.

https://www.youtube.com/watch?v=5SFviOXgPcE