ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ» ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΕΙΡΑΔΑΚΗ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, στις 3 Μαΐου 2021, το Διαδικτυακό Επιστημονικό Συμπόσιο «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ», το οποίο διοργανώθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ, για να τιμήσει τη μνήμη του Γιάννη Hugh Σειραδάκη, Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ, διαπρεπούς επιστήμονα-ερευνητή, στον χώρο της Αστροφυσικής, και εξαίρετου δασκάλου. Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Γιάννης Σειραδάκης συνέβαλε επίσης με έναν τρόπο ουσιαστικό στην προσπάθεια του ΔΙΚΑΜ για την διεπιστημονική μελέτη και προβολή του Αριστοτελικού έργου με τη συνέπεια και τη σοβαρότητα που τον διέκρινε, αλλά και με το πάθος του για τη σχέση του Αριστοτέλη με τις επιστήμες. Η προσφορά του αυτή, κοσμημένη με την έμφυτη ευγένεια, το ήθος, την καλοσύνη, τη σεμνότητα, την ταπεινοφροσύνη, και την μεγαλοψυχία, κέρδισε την αγάπη και τον σεβασμό όλων όσοι είχαν την εξαιρετική τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργασθούν μαζί του.

Το Επιστημονικό Συμπόσιο, το οποίο συντόνισε η Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΑΠΘ, τίμησαν με ομιλίες τους εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος και της Πολιτείας.

Το πρόγραμμα των ομιλιών άνοιξε ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπιος Παυλόπουλος, μετά τον χαιρετισμό που απηύθηνε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου. Ακολούθησαν οι εξής ομιλητές: Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Université libre de Bruxelles, Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ., Γιώργος Γραμματικάκης, Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, ΘεοδόσιοςΤάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Επίτιμος Διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας (ΕΦΕ), Ζαχαρίας Σκούρας, Καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Γενικός Γραμματέας του ΔΙΚΑΜ, Σταύρος Αυγολούπης, Διατελέσας Καθηγητής Αστροφυσικής του ΑΠΘ, Μέλος του Δ.Σ. του ΔΙΚΑΜ, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΑΠΘ, Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ.

 

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στους συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=hjTbeJAsi-M

https://www.youtube.com/watch?v=hjTbeJAsi-M