Η Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τόμο των Πρακτικών του Παγκοσμίου Συνεδρίου για τα 2400 Χρόνια του Αριστοτέλη, 27 Οκτωβρίου 2019

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, δέχθηκε σε συνάντηση την Πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ (ΔΙΚΑΜ), Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, και τα Μέλη του ΔΣ, Γιάννη Σειραδάκη, Αντιπρόεδρο, Ομότιμο Καθηγητή Αστροφυσικής, Ζαχαρία Σκούρα, Γ. Γραμματέα, Καθηγητή Γενετικής και Σταύρο Αυγολούπη, Μέλος, διατελέσαντα Καθηγητή Αστρονομίας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κατά το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Επιστημονικός Σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Ευαγγελόπουλος.

Η Πρόεδρος του ΔΣ, Δήμητρα Σφενδόνη- Μέντζου επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τόμο που μόλις εξεδόθη των Πρακτικών του Παγκοσμίου Συνεδρίου “Αριστοτέλης 2400 Χρόνια”. Ο τόμος έκτασης 848 σελίδων, έκδοσης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, περιλαμβάνει εκατόν δεκαέξι μελέτες που καλύπτουν όλες τις πτυχές του πολυσχιδούς Αριστοτελικού έργου. Συγγραφείς του είναι Αριστοτελιστές από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στο επετειακό ομώνυμο Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ, στις 23-28 Μαΐου του 2016, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στα Αρχαία Στάγειρα και στην αρχαία Μίεζα υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Μέλη του ΔΣ για την πορεία των δραστηριοτήτων του ΔΙΚΑΜ και συζητήθηκαν θέματα για δραστηριότητές του στο εγγύς μέλλον με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά, ο κ. Γιώργος Ευαγγελόπουλος, Επιστημονικός Σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Σταύρος Αυγολούπης, διατελέσας Καθηγητής Αστρονομίας και Μέλος τους ΔΣ του ΔΙΚΑΜ, η Πρόεδρος του ΔΙΚΑΜ, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γ. Γραμματέας του ΔΙΚΑΜ, Καθηγητής Γενετικής, Ζαχαρίας Σκούρας, και, ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΚΑΜ, Ομότιμος Καθηγητής Αστροφυσικής, Γιάννης Σειραδάκης. 

Συνημμένα: