Δεκαπενταμελής ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου επισκέπτεται το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ., 29 Ιανουαρίου 2019

Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών,” (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) του Α.Π.Θ., δεκαπενταμελούς ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Η ομάδα αποτελούνταν από τονΚαθηγητή της Αρχαίας και Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας, Wu Tianyue, τον Καθηγητή Ταοϊσμού, Wang Zongyu, την Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Ji Jianzhong, και την Διδάκτορα Ιστορίας του Ανθρώπινου Πνεύματος, Hui Hui, καθώς και από ένδεκαφοιτητές του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

H συνάντηση της 29ης Ιανουαρίου στο Α.Π.Θ.,  είχε κυρίως στόχο τη συνέχιση της συζήτησης, που είχε αρχίσει στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2018 στο πλαίσιο του 24ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας, σχετικά με την προοπτική συνεργασίας του Πανεπιστημίου του Πεκίνου με το “Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών”, Α.Π.Θ., για τη διοργάνωση ενός Summer School με θέμα τον Αριστοτέλη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στα Αρχαία Στάγειρα. Για τον λόγο αυτό, η Πρόεδρος του ΔΙ.Κ.Α.Μ. διοργάνωσε μία επίσκεψη στον χώρο των αρχαίων Σταγείρων, με ξενάγηση από τον Αρχαιολόγο της Εφορείας Χαλκιδικής και Αγίου Όρους κύριο Κώστα Παπαστάθη. 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κύριος Γιώργος Ζουμπάς υποδέχθηκε θερμά στον χώρο των αρχαίων Σταγείρων τους επισκέπτες, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι απο την επίσκεψή τους, τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όσο και στα Αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Μακεδόνα φιλοσόφου Αριστοτέλη.