Απονομή τιμής σε μέλη του Α.Π.Θ. που διακρίθηκαν κατά το 2018

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο του λαμπρού εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής τιμής στα μέλη ΔΕΠ και φοιτητές της πανεπιστημιακής κοινότητας που έλαβαν σημαντικές διακρίσεις από εθνικούς και διεθνείς φορείς κατά το 2018. (https://www.auth.gr/news/press/26287)

Μεταξύ των τιμώμενων ήταν και η ομότιμη Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, και Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, Α.Π.Θ. για τη συμμετοχή της ως προσκεκλημένη πρόεδρος και ομιλήτρια (μοναδική Ελληνίδα) σε συνεδρία ολομέλειας του 24th World Congress of Philosophy (13-20 Αυγούστου 2018), http://wcp2018.pku.edu.cn/yw/Programme/PlenarySessions/index.htm το οποίο διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου υπό την αιγίδα της International Federation of Philosophical Societies/Fédération Internationale des Sociétés de Philosophie(FISP) https://www.fisp.org.

Ας σημειωθεί ότι ο θεσμός του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας υπό την αιγίδα της FISP ξεκίνησε το 1900 και γίνεται κάθε πέντε χρόνια σε διαφορετική χώρα, ύστερα από υποβολή υποψηφιοτήτων μία από τις οποίες επιλέγεται από την διεθνή επιτροπή της FISP. Aπό το 1900 έχουν πραγματοποιηθεί Παγκόσμια Συνέδρια Φιλοσοφίας στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά και στην Κορέα.Το 2013 η Ελλάδα φιλοξένησε το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο, ύστερα από υποβολή υποψηφιότητας το 2013 στο πλαίσιο του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σεούλ. Στα Συνέδρια αυτά, συνήθως ο αριθμός των Συνέδρων με ανακοίνωση κυμαίνεται μεταξύ 2500 και 3000. Το Συνέδριο του Πεκίνου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τους 8000 Συνέδρους με ανακοίνωση. Για το επόμενο 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο έχει επιλεγεί η Αυστραλία και θα πραγματοποιηθεί στη Βελβούρνη το 2023.